20 лютого 2016 р.

Честь і слава нашим захисникам. Вічна пам'ять і слава героям!

Роман Точин - Герой Небесної сотні.

 Володимир Попович, Мар'ян Козак, Валерій Сисоєв, Роман Даньків

  - загиблі Герої АТО.  

Вічна  пам’ять, сумуємо разом з родинами.




Працівники центральної бібліотеки періодично доповнюють стенди світлин 
"Честь і слава нашим захисникам"
 при сприянні   ГО "Спілка учасників АТО Жидачівщини"(Тарас Стефанів)  та  
ГО "Народний легіон" (Володимир Гаврон).  

Хочеться  щоб ці  усі хлопці вернулися  зі сходу додому неушкодженими, щоб у  наступні зимові  дні  відзначення  роковин виведення  військ з Афганістану, пам’яті  Небесної сотні під  мирним  небом  згадувалась  і мужність, і стійкість, і витримка усіх  випробувань  як  спомини з минулого.



Кожен раз виставка викликає інтерес до звичайних  земляків. яким випала доля  боронити країну від  агресора.

9 лютого 2016 р.

Герої на варті : Реквієм Небесній Сотні

21 лютого минає два роки, коли на Майдані  відбулося прощання із загиблими героями-патріотами, яких саме тоді в жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею». Відчуття того часу ще яскраво  пам’ятаються,  вириваються  споминами гіркими і утвержуючими.   На сьогодні ці яскраві  події передаються  у виданих книгах, фільмах про події 2013-2014 років та сучасні події неоголошеної війни в Україні. Видання з книжкової  виставки  та   статті періодики допоможуть передати окремі  аспекти часу дворічної давності. Серед творців слова письменники, поети і прості пересічні громадяни, учасники подій.

 Ми  мали нагоду  спілкуватися  з такими людьми гостями наших літературних зустрічей  та  інших заходів. Тема утвердження  духу  є неперехідною  і  у  волонтерів, і  у  письменників і  серед  широкого загалу  читачів. 
























Сьогодні  до  уваги  присутніх
«Смерть царя. Карнавал у масках» .

Автори - Юрко Чуб та Ярослав Славко  хлопці з Жидачівщини. Вони були на Майдані, нині  один в  АТО  інший - на лікуванні. Хлопці не змогли мовчати, присвятили  книгу героям «Небесної Сотні» Устиму Голоднюку та Роману Гурику і тисячам  незнаних нам, загиблих в україно-російській війні. Головний герой на ім’я Устим переживає події Майдану, потім їде воювати в зону АТО. Тут і порив, і розчарування, і відгомін страшних подій, і кохання, і віра у те, що обов’язково настане мир. Уривки з  книги  зачитала Галина Корнецька.























Інша книга, що  є у  бібліотеці – 
збірка поезій «Воїнам світла», яку подарувала  співавторка видання - Наталя Тріщ. Видавництво «Дольче віта» оголосило  конкурс, вірші  Наталі отримали багато відгуків  і увійшли до  видання.  Книга  - збірка з другою назвою «найкраще від кращих для найкращих»  стала подарунком воїнам  АТО  торішнього Різдва.

Наталя Тріщ  розповіла  про це видання, прочитала свої вірші.

Тематичний  захід - реквієм  озвучили і наші  читачі -  виконанням  музичних творів.