28 вересня 2020 р.

БІБЛІОМІКС « Нові часи нового прагнуть слова»

    Сучасна українська література – це більш, ніж література. Адже вона допомагає побачити картину нашого з вами світу таким, який він є зараз. Зміни, які відбуваються в суспільстві, знаходять своє відображення і в літературі, яка реагує на нові ситуації, запити, інтереси людей. Нові майстри слова орієнтуються на нестандартні сюжети, життєстверджуючих персонажів та карколомні пригоди. Серед письменників сьогодення є ті, які стали ювілярами.   Український письменник.     

 
Андрій Кокотюха народився в сім'ї зварника і медсестри. Перші літературні спроби майбутнього письменника припадають на 7 років, коли юний Андрій написав свій перший художній    твір. До 12 років читав і писав тільки казки. В юності мріяв стати бібліотекарем, але на хліб заробляв, працюючи різноробочим і малярем.  Закінчив факультет журналістики Київського національного університету ім. Т. Шевченка. Публікується з 1987 року. У 1991 році написав повість «Шлюбні ігріща жаб», яка була удостоєна премії видавництва «Смолоскип». Після виходу окремою книжкою в 1996 році повість отримала широкий резонанс у пресі.       На початку 90-х Андрій Кокотюха став одним із засновників Творчої асоціації «500». З 1994 по 1999 рік працював у видавництві «Смолоскип». Організував більше ста «гастролей» молодих українських письменників в сімнадцять регіонів України. Андрій Кокотюха автор книг: «Повернення сентиментального гангстера», «Нейтральна територія», «Ментовский місто», «відпрацювати материал», «Мама, донька, бандюган», «Кримінальна Україна», «Любити живих» (у співавторстві з Максимом Розумним) , «Повз змія», «Таємниці і загадки України», «Резонансні справи МВС» (у співавторстві з Костянтином Стогнієм), «Шукачі скарбів», «Юля» (автор-упорядник), «Темна вода», «Зоопарк або Діти до 16 років », «Легенда про безголового », «Чужі скелети», «Пророчиця », «Рік пригод», «Таємниця козацького скарбу» та інших.
   

Дара Корній
(
Мирослава Іванівна Замойська) — сучасна українська письменниця жанру фентезі, журналістка. Лауреатка всеукраїнського конкурсу романів та кіносценаріїв Коронація слова (Третя премія 2010, Вибір видавців 2011, 2012). Золота письменниця України (2016).

    Її твори вийшли загальним накладом 200 тисяч примірників.     Навчалася в Українському поліграфічному інституті у Львові. Писала для дитячих та підліткових журналів. Викладачка Львівської академії мистецтв.
   Перший роман «Гонихмарники» (2010) про істот, наділених надзвичайними силами, отримав звання Дебют року за версією видання Друг читача та відзнаку Коронації слова.
     Здобула популярність завдяки поєднанню міфології, прадавніх вірувань, казок, за що її порівнюють з відомою авторкою саги про вампірів Стефені Маєр.
  Творчий доробок авторки складають понад десять книг, зокрема: Тому, що ти є (2012), містичні романи Зворотний бік світла (2012), , Щоденник мавки (2014), Сузір’я Дів (2018), з життя дітей у дитячому будинку – Зірка для тебе (2013), а також дослідження Чарівні істоти українського міфу (2017), дитяча книга Петрусь-химородник (2015

     


Світлана Талан
- українська письменниця, яка працює в жанрі «реальні історії». У її творів завжди соціальна тематика, а головний персонаж незмінно сильна духом жінка, якій доводиться переживати і злети і падіння. Народилася Світлана на Сумщині в 1960 році.

   Її батьки сільські вчителі, і Світлана пішла по їхніх стопах. Так в 1983 році закінчила Глухівський педагогічний інститут. Працювати почала в п'ятнадцятирічному віці, в місцевій газеті.

    Після інституту була вихователем в дитячому садку і вчителькою початкових класів. Кар'єра письменника Її роман «Коли ти поруч» в 2011 році став лауреатом на конкурсі «Коронація слова-2011» і отримав нагороду від фонду Олени Пінчук «За кращий роман на гостросоціальну тематику».  Протягом року він був розпроданий рекордним тиражом у вісімдесят тисяч примірників, а сама Світлана Талан увійшла до трійки найпопулярніших письменників України за версією журналу «Фокус». Також письменниця отримала нагороду «Золотий письменник України», яка вручається авторам за те, що тиражі їхніх книг перевищили сто тисяч примірників. На даний момент Світлана Талан автор понад десятка книг, які популярні не тільки в Україні, а й за кордоном. Найпомітніші її роботи: «Не упирі» (2012), «Без минулого» (2013), «Розколоте небо» (2014) та інші.


Немає коментарів:

Дописати коментар