28 грудня 2017 р.

Твоє ім"я - то символ перемоги

   Лідер національних сил України, принциповий політик, невтомний борець, правозахисник, ідеолог і натхненник Народного Руху України – такий слід в історії України залишив В’ячеслав Максимович Чорновіл.
      Це непересічна, яскрава особистість нашої історії, людина високих моральних чеснот, гідний патріот, у якого Слово і Діло  завжди підпорядковувались високій ідеї – ідеї  відродження Української державності і служіння українському народові.
     Ще замолоду поставив він собі за мету створення української самостійної держави. І крок за кроком, тюрма за тюрмою, стаття за статтею, книга за книгою – йшов до цієї мети...  
      Цього року цій Величній Людині було б 80. Саме з цієї нагоди 27 грудня у нашій бібліотеці відбулася година історичної правди. Мова йшла про життя і діяльність цієї людини.
 Цікавим був перегляд відеороликів , особливо про те, як життя В’ячеслава Максимовича обірвалось унаслідок трагічної катастрофи за нез’ясованих, загадкових обставин на автотрасі під Борисполем.
   Учні 8 класу ЗОШ №2 І-ІІІ ст. декламували вірші та вислови політика, які актуальні сьогодні. Вчитель історії Петро Приходько поділився з присутніми висловами відомих людей про Вячеслава Чорновола.




 Він не став Президентом України. Але став її національним Героєм – посмертно.  Його вбили в русі – у дорозі, по шляху до тієї, іншої України, за яку він платив здоров»ям і життям.
   Залишається тільки побажати нашому народу побільше ЧОРНОВОЛІВ


Немає коментарів:

Дописати коментар