9 березня 2018 р.

Вишите шевченкове слово


9 березня в Жидачівській центральній районній  бібліотеці пройшли літературні читання з вишитого Кобзаря, неповторного шедевру, який був виготовлений майстринями – бібліотекарями нашого району.


 

         
     
Цієї березневої пори Шевченківські поезії читаються якось по-особливому. Розпочалися читання біля бібліотеки під відкритим небом. Для кожного непересічного жителя міста була представлена книжкова виставка «Для нас Тарас – це Україна: і самостійна і єдина» і  «Вишитий Кобзар» з якого кожен  бажаючий мав змогу прочитати  ці вишиті рядки поетичного слова, кожної із майстринь.










Далі читання продовжились у читальному залі за участю  учнів опорного закладу Жидачівська ЗОШ І –ІІІ ст. №2.

 Читаючи  поетичні рядки з вишитого Кобзаря, доносили  силу поетичного  слова  українського генія. Кожен із присутніх, в тому числі і найменші наші користувачі мали змогу прочитати вірші Шевченка по пам'яті.  

В залі панувала  атмосфера піднесення та гордості  за те, що українська земля подарувала нам такого пророка. На завершення  всі присутні  прочитали разом  Шевченківський заповіт.


Шевченко актуальний завжди. Та ідея, яку через вишите слово Кобзаря пронесли наші вишивальниці, є на часі і буде вічною. Тому що пророчі Тарасові слова стукають дзвонами у кожне серце, пробуджують український код, гуртують націю, кличуть до боротьби. А перемагає завжди розум, шляхетність, мудрість.



Немає коментарів:

Дописати коментар