6 травня 2020 р.

Замало століття, щоб оцінити їхнє життя: видатні люди Жидачівщини



Інформхвилинка про бібліографічні посібники, які видала Жидачівська ЦРБ, присвячені видатним особистостям краю, які народилися в травні:

 «Незалежна Україна – мета всього її життя» - під такою назвою вийшла пам’ятка користувачеві , присвячена життю і творчості   Ярослави Стецько, для якої все її життя було Україна.
    Користувач має змогу познайомитись із біографією Я. Стецько, її життям на Жидачівщині та про відкриття музею Ярославі Стецько у с. Юшківці.
   Слава Стецько – дієвий політик, яка у своїй роботі опиралася на єдину мотивацію – здобуття незалежності України та розбудову молодої держави. 2010 рік  проголошений Роком Ярослави Стецько.





Пам’ятка користувачеві «Її доля пов’язана з Ходоровом», яка знайомить користувачів з тим періодом життя письменниці, що пов’язаний з Жидачівським краєм.
Пам’ятка вміщує три розділи  : перший знайомить із загальною біографією письменниці, а наступні два розділи дають змогу познайомитись із життям  письменниці на теренах Жидачівщини :
«І. Вільде у Ходорові» та « Вшанування І. Вільде на Жидачівщині». 



 Бібліографічний покажчик «Омелян Партицький – славний син Тейсарівської землі» адресований для тих, хто бажає ближче познайомитися з життям Партицького, його внеском у національно-просвітницьке пробудження Галичини, розрахований на освітян, просвітян, краєзнавців та пересічного користувача.


   У розділах покажчика подана біографічна розвідка, висвітлена його діяльність як мовознавця, педагога, наукову діяльність, етнографічна, редакторська та видавнича, Партицький як поет та громадський діяч та Партицький та І. Я. Франко.

Немає коментарів:

Дописати коментар