7 листопада 2019 р.

Бібліотека в освітньому просторі



    Бібліотека є навчальним, інформаційним і соціокультурним джерелом освітнього простору. Для будь-якого  навчального закладу бібліотека – це найголовніша інформаційна артерія.
       «Бібліотека в освітньому просторі» -головна тема семінару-тренінгу, який  відбувся у нашій бібліотеці з ініціативи директора опорного закладу «Жидачівської ЗОШ І – ІІІ ст.№2» Оксани Тадеївни Мальцевої  за участю педагогічних працівників та бібліотекарів.
   

     В умовах швидких трансформаційних змін першочерговим завданням ,як для шкільної бібліотеки так і публічної  є перетворення її з центру бібліотечних ресурсів і доступу до інформації у центр дослідження, відкриття, творчості та інновацій. «Ми повинні іти в ногу з часом, робити все для того, щоб зробити бібліотеку цікавою, сучасною, корисною для кожного» - наголосила директор Жидачівської РЦБС Любов Янклевич.


   «Бібліотека Нової української школи – простір для освітніх можливостей кожного учня» - з цим важливим питанням ознайомила присутніх семінару заступник директора по виховній роботі Оксана Блага. З підсумками Всеукраїнського місячника шкільних бібліотек, який проходив у школі ознайомила бібліотекар опорного закладу « Жидачівська ЗОШ І-ІІІ ст.№2» Тетяна Чвак.
     Мова йшла також про партнерсто публічної бібліотеки та навчального закладу. Завідувач відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Дереш Г.Б. ознайомила присутніх чим може бути корисна, потрібна і цікава  Жидачівська центральна районна бібліотека для освіти.





 Цікавим, пізнавальним та креативним був квест, у якому брали участь три команди вчителів. Усі активно працювали над завданням «Сучасна бібліотека - НУШ». Деякі пропозиції працівники нашої бібліотеки взяли до уваги собі. На завершення усі присутні обговорили «Паркан думок». Дякуємо керівництву та педколективу школи за думки, пропозиції, співпрацю та просто чудові емоції.




  




    

   
     


Немає коментарів:

Дописати коментар