9 липня 2013 р.

БІБЛІОТЕКИ ДЛЯ ГРОМАДИ : спектр сучасних послуг .

В рамках проекту «Громадські інформаційні центри у Львівській області», співфінансованого у рамках програми польського співробітництва для розвитку Міністерства закордонних справ Республіки Польща у 2013р.           у рамках програми «Підтримка демократії» Фундації Міжнародної Солідарності за сприяння Програми «Бібліоміст» та Регіонального тренінгового центру Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки минулого тижня відбувся трьохденний навчальний візит до Польщі для 28 українських представників організацій, які займаються надаванням послуг для населення.Жидачівський район представляли Любов Янклевич (Жидачівська районна бібліотека) та Ірина Лабай (Жидачівська міська рада). Програма візиту була інформаційно насиченою. Учасники проекту відвідали установи та організації з надавання послуг громадянам в місті Любліні. Найбільше враження справив центр для неповносправних осіб, в якому є все необхідне для того, щоб задовільнити  потреби цієї категорії населення.
Для учасників проекту було організовано поїздку по інших містах Люблінського воєводства. Найбільш цікавою і захопливою була зустріч з представниками міста Пулава, де учасникам був продемонстрований досвід міських структур з надавання електронних послуг та їхні досягнення.В останній день візиту в мерії міста Любліна відбулися польсько – українські дебати між представниками органів місцевого самоврядування і неурядових організацій Люблінського воєводства та членами української делегації на тему співпраці між владою і недержавними організаціями, в тому числі і громадськими, щодо обраних публічних завдань з надання послуг мешканцям. Відбулася презентація кращих практик щодо електронних послуг та обмін думками.
Цей візит об’єднав усіх представників Львівської області в єдину команду, яка за максимально короткий час побачила і почерпнула дуже багато корисної інформації. Найважливіше, що хотілося б впровадити і в наших громадах – це повага до людині на ділі, а не на словах, це реальна допомога замість бюрократичної тяганини. Сподіваємось, що вивчивши досвід наших партнерів, отримавши розуміння і підтримку на місцях, ми зможемо зробити перші кроки до започаткування громадських інформаційних центрів кожен в своєму районі, що сприятиме спрощенню доступу до інформації та отримання адміністративних послуг.
                               
                                   

Немає коментарів:

Дописати коментар