22 січня 2019 р.

СТОЛІТТЯ СОБОРНОСТІ


       День Соборності – це нагадування про те, що сила нашої держави – в єдності українських земель. У день століття урочистий круглий стіл пройшов у форматі мосту єднання засобом скап-зв’язку. Спілкування з представниками  бібліотек і громадськості Жидачева Львівської області, Новопскова Луганської області, Виноградова Закарпатської області, Олександрії Кіровоградської області дарувало відчуття єдності сердець, думок і справ.


Ініціатором моста єднання стала бібліотека Новопскова.Директор Любов Янклевич та колектив центральної бібліотеки, представники влади і громадськості, скаутської організації «Пласт» Жидачева щиро вітали учасників заходу з Днем Соборності, бажали всім здоров’я, добробуту, миру і спокою і глибокої віри у гідне майбутнє України!
Заступник Жидачівського міського голови Ярослав Гаврильчук разом з привітанням учасникам об’єднавчого скап заходу представив Жидачів як місто історичне і життя міста сьогодні.У виступах колег з згадувався день 21 січня 1990 р. коли близько трьох мільйонів людей взялися за руки та створили безперервний ланцюг від Києва до Львова. Тоді відбулась одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг» як символ єдності східних і західних земель України та знак вшанування подій першої української революції.
Марія Турченяк з Жидачева – безпосередній  учасник живого ланцюга згадала піднесення і відчуття об’єднання духу українців.
Директор музею історії та мистецтва Жидачівської землі Степан Ревуцький привітав усіх і запросив на подію 2019 року – роковини переможної битви під Конотопом під проводом гетьмана Івана Виговського .
 Вокальний ансамбль «Лілея» Жидачівського районного народного дому прикрасив свято єдності піснею про Україну.
Флешмоб-побажання Жидачівців звучало як Різдвяне віншування:
СОБОРНО ЖИТО ЗАСІВАЙМО!СОБОРНО ПРАВДУ ПОЖИНАЙМО!СОБОРНО ВОЛЮ БЕРЕЖІМО!СОБОРНО СЛАВУ ВОЗНЕСІМО!СОБОРНО ЧУЖОГО НАУЧАЙМОСЬ!СОБОРНО Й СВОГО НЕ ЦУРАЙМОСЬ!СОБОРНО ДУМУ ЗАСПІВАЙМО!СОБОРНО БОГА В СЕРЦІ МАЙМО! і на завершення усі учасники скап-зв’язку разом виконали Славень України.
Нехай любов до рідної землі згуртовує нас. Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти духовно-багатої, вільної й демократичної України.


Немає коментарів:

Дописати коментар