10 травня 2019 р.

Низький уклін українським матерям

    Мати …Вона віддає дитині всю мудрість своєї душі, тепло свого серця, своє здоров'я. Веде нас, спочатку несміливих, невпевнених дітлахів, через усе життя, не помічаючи, що ми вже стали дорослими. І як би далеко не закинула нас доля, ми завжди відчуваємо серце матері, згадуємо її очі, які недосипали ночей, руки, які пестили нас у дитинстві, бо душа матері завжди поряд з нами.
   Тільки вона нічого не пожалкує для своєї дитини, це вона в хвилини небезпеки ніколи не згадає про себе, все віддасть для того, щоб захистити свою дитину, зазнає будь-яких труднощів, щоб жилось їй краще. Про неї написано багато книг, створено картин, кінофільмів. Про неї можна говорити безкінечно. Бо є у ній те, що вирізняє серед інших.
  Напередодні Дня матері у нашій бібліотеці зібралися милі, добрі жінки-матері , діти ,щоб поговорити про найдорожчу, найближчу людину у житті кожного, яка є справді тим ангелом з небес для своїх дітей.
  Згадували про материнську любов, серце матері, її молитву і сльозу…

    Бути мамою не просто.  А особлива відповідальність лягає на матерів які виховують прийомних та усиновлених  дітей.«Те, що вони роблять, дає право з упевненістю стверджувати – чужих дітей не буває».
   Ось уже п'ятий рік ми переживаємо важкі випробування - це події на Майдані, події на Сході України. І найважче матерям.    
   Вони витирають сльози, але відпускають своїх дітей на війну. Підтримують цей вибір,благословляють своїх дочок і синів на захист України. Сьогодні ми низько вклоняємось тим мужнім матерям, які виховали  справжніх синів-патріотів, що зараз захищають нас з вами , тим , хто віддав для України найдорожче - це своїх дітей, можливо єдину дитину . матерям, сини і дочки яких вже не повернуться до рідної домівки.  
    Є у них чому повчитися. Вони  – взірець безмежної любові, добра, милосердя, рівноваги духу. І таких людей немало у нашому районі.         
    Дякуючи працівникам відділу у справах сім'ї та молоді – Тетяні Карабін присутні мали змогу поспілкуватися з мужніми матерями.
    Потішили усіх присутніх своїм чудовим співом учні музичної школи Юля Андреїв та Аліна Грима (керівник Мирослава Кузишин) .
 


  Слова вдячності звучали від Тетяни Карабін, яка привітала матерів із святом щирим словом  та квітами.













Танцювальний колектив Жидачівського НВК «Крок у майбутнє» (керівник Олена Цяпко) подарував матерям танець.
   Вітаємо матерів з чудовим святом! Нехай у Вашому житті завжди буде присутня гордість за успіхи і досягнення Ваших дітей, нехай Ваші серця будуть зігріті їх любов'ю і турботою, нехай завжди у Вашому домі буде тепло, затишок, достаток і радість.

 Нехай День матері
 дарує тільки радість,
 Й від щастя хай душа
 літає, наче птах!
 Хай ясна усмішка 
 сіяє на устах!
 Нехай ніколи 
 не вгасає юна жвавість!




 
  

Немає коментарів:

Дописати коментар