15 вересня 2020 р.

 







    І знову чудовний і продуктивний видався день у дворику бібліотеки. Цього разу наші користувачі мали змогу ознайомитись з і історією, технікою «Хіпстерської фотографії». Усі секрети майстерності такого фото продемонструвала усім присутнім фотограф-аматор Аня Климович. І бібліотекарі теж багато навчилися…

   Фотографія – це мистецтво однієї миті, тому воно завжди актуальне. Але тільки справжній художник здатен показати в цій миті цілий світ. Сучасна фотографія, безсумнівно, найбільш яскрава епоха цього мистецтва. З кожним роком вона набуває нові художні образи і прийоми, формує нову мову і напрямки, від концептуального до вуличного. Актуальне фотомистецтво наповнюється сучасною філософією, досліджуює теми інших культурних просторів. І тому воно цікаве.Зараз  таку фотографію називають хіпстерською. Хіпстери —  модне, і спокусливе, сучасне і «бомбезне».

      Трішки і сторії….

Хіпстери — це найновіша субкультура. Адже почалося все понад 70 років тому.
Після Другої світової війни культурний центр світу переїхав із Парижа до Нью-Йорка, де європейські стилі змішалися зі строкатим середо­вищем США. Із 1920-х тут шаленої популярності набув джаз, який впливав на всі сфери життя — від мови до професії. Найпоширенішим танцем став свінг, ритмічні мелодії якого в 1940-ві роки вже почали дещо набридати, давши дорогу уривчастому виконанню такого джазового різновиду, як бібоп. Дедалі популярнішим ставало слівце «хіп» чи «хеп», яке застосовували до всіх, хто тямився на музиці й мав смак до гарного вбрання. Тих, що були «хіповими», стали називати хіпстерами.

   Дякуємо усім, хто був з нами.

   

 

Немає коментарів:

Дописати коментар