25 червня 2021 р.

Від Конституціїї Пилипа Орлика до Конституціїї України : святковий історичний калейдоскоп

 



Україна ... В одному  цьому слові  для нас бринить музика радості і жалю.

Україна – країна трагедій і краси, країна, де найбільше люблять волю і найменше знали її, країна гарячої любові до народу й чорної йому зради, довгої вікової героїчної боротьби за волю. Шлях України позначений високими степовими могилами, руїнами  і водночас прекрасними піснями, трудолюбивістю  її народу та визначними подіями.

    Однією із яких є прийняття Конституції України, 25 річчя якої ми з вами будемо відзначати.  З нагоди цієї річниці сьогодні у нашій бібліотеці зібралися два покоління людей. На одному подиху відбувся урочистий історичний калейдоскоп . Усі присутні, особливо молодь слухали розповідь історика Петра Приходько про становлення Конституції України . До дискусії долучилися люди старшого віку, які жили у тодішньому Радянському Союзі  і далеко не мали тих прав, що має сучасна молодь. Щиро, невимушено говорили про мову, традиції, державотворення, патріотизм , порівнювали колишнє життя молоді і сучасне.

     Про Конституцію України та Конституції інших країн світу розповіла Галина Корнецька , а  книжкову виставку представила Віра Костирко.

   На завершення усі присутні щиро заспівали церковний Гімн «Боже, великий, єдиний».

     Дякуємо усім, хто був сьогодні разом з нами. Здоров»я вам, миру , добробуту.

       З Днем Конституції!!!

        Слава Україні!  Героям слава!



Немає коментарів:

Дописати коментар