3 квітня 2013 р.

СКАЙП – ЦЕНТР для спілкування членів родин трудових мігрантів, які розділені між собою кордонами


У  центральній бібліотеці м.Жидачева
 за участі учнів освітніх закладів міста та району, їх батьків, друзів, зацікавленої громадськості пройшло свято  на  відзначення   Міжнародного Дня дитячої книги  напередодні Міжнородного дня інтернету (відзначається  4  квітня ).
 В рамках свята  за сприяння Всеукраїнського благодійного фонду «Запорука» на базі центральної бібліотеки офіційно запрацював СКАЙП – ЦЕНТР для спілкування членів родин трудових мігрантів, які розділені між собою кордонами.

.  На святі, організованому працівниками бібліотеки, у цей День пропагувалося читання серед юних глядачів через інсценізацію на тему: «Діти читачі – про книгу і читання» від учасників гуртка «Дивосвіт» ЗОШ № 2 (керівник Тетяна Чвар), вихованців Жидачівської дитячої музичної школи Марти Яцьків та Вікторії Гашевської (керівник Ірина Ткач), читців Анастасії Лизак і Юлії Дунець та ведучих Вікторії Федючки й Ігоря Гентоша.
 -     Інсценізація  про хлопчика  Нечитайла котрий  захотів  читати після  подорожі  в часі  у  віки без книги, вікторити, загадки,  щирість та безпосередність виступаючих, музика,  запалила на активну  участь в святі  усіх присутніх. Сумних чи втомлених глядачів  не було.
-          Церемонія відкриття СКАЙП – ЦЕНТРУ «Спілкування без кордонів» розпочалася з привітального слова представника благодійного фонду «Запорука» психолога Мар’яни Нич та перерізування символічної стрічки за участю директора Жидачівської централізованої бібліотечної системи Віри Костирко. Як було наголошено, СКАЙП-ЦЕНТР у м.Жидачеві дасть змогу кожному користувачеві бібліотеки - дітям та їхнім батькам, бабусям і дідусям частіше спілкуватися з рідними, які знаходяться за кордоном. У СКАЙП-ЦЕНТРІ всі бажаючі зможуть отримати психологічну підтримку та консультацію юриста з питань міграції. І, головне, усі послуги центру – безкоштовні.
Відкриття такого Центру спілкування стало можливим завдяки програмі «Бібліоміст», в рамках реалізації якої у Жидачівській ЦБС вже віддавна відкрито пункт вільного доступу до Інтернету.
-          Опісля урочистого відкриття юних гостей та учасників свята було запрошено на святкову ігротеку від БФ «Запорука», де вони дружньо, весело та азартно провели час. Згодом фахівці благодійного фонду провели серед учасників заходу правовий лікбез «Робота за кордоном: можливості та небезпеки» і тренінг на тему: «Відчуття та емоції у спілкуванні».






Немає коментарів:

Дописати коментар