19 серпня 2014 р.

РОМАНТИКИ вісімдесятих МЕЛОДІЮ СЛОВА творять.



      Зустріч шкільних друзів у стінах бібліотеки. Ідея, яка виникла в випускників 1984 року Жидачівської середньої школи №2 - зустрітися у стінах бібліотеки була  вдалою. Через довгих 30 років однокласники вирішили згадати не тільки шкільне життя, але й про активну участь у  клубі поезії «Романтик», який  діяв при Жидачівській центральній бібліотеці .


    



 Вчитель мови  і  літератури Наталія Іларіонівна Хомцій      зуміла привити своїм  учням любов до слова. Вона згадувала,  що цей клас був особливим, кожен  був талановитим, дійсно романтикою повним  і  гарним мріями. Пройшло багато років,  але ті  закладені в юності  орієнтири розвивались,  усі однокласники зберегли тонке відчуття поетичного слова.
       На початку зустрічі шкільні друзі вшанували пам’ять  Небесної сотні та загиблих воїнів АТО .З великим хвилювання читали лист першої вчительки   Стрийської  Галини Митрофанівни,  яка зараз проживає в Олександрії Кіровоградськї області.  
У листі  своїм учням   Галина Митрофанівна писала про любов до України, вшанування 200-річчя Тараса Шевченка, про те що вона пишається своїм класом і хоче, щоб вони зберегли свою любов до Батьківщини і слова.
 У кожного особливі  спомини про час шкільних    років. Приємною несподіванкою став дебют Володимира Маслова,  який зараз живе у Мукачеві.   Він - автор кількох поетичних збірок, активний громадський  діяч.           Володимир розповідав про те, як був на Майдані  і зачитав кілька поезій, написаних під впливом подій у Києві.

Зустріч пройшла дуже цікаво, щемливо.  Бібліотекарі зуміли відтворити шкільним друзям  ту давню атмосферу творчих зустрічей у клубі поезії "Романтик", познайомили  присутніх  із теперішньою поетичною світлицею «Мелодія слова», яка вже 7 років діє при бібліотеці. Ниточка зв'язку творчих  поколінь,  пам'ять з минулого і його продовження, шана рідного красивого слова  додає сили вірити в  краще майбутнє і  все  для  цього робити.  І  через десятиліття  вони залишаться романтиками. 
 Бібліотека  продовжує виконувати свою місію,  в тому  числі бути  територією творчості та спілкування.

Немає коментарів:

Дописати коментар