27 листопада 2014 р.

«Майдан . (Р)еволюція духу»

27 листопада  працівники ЦРБ презентували книгу  «Майдан . (Р)еволюція  духу»  перед учнями та  викладачами Жидачівського ПТЛ. Книга – спільний  внесок бібліотекарів  до бібліотечного фонду  після  відвідин Форуму  видавців 2014 року.



Це великий альманах в якому зібрано свідчення очевидців, публіцистичні  статті та ессе  українських письменників   та  філософів , науковців  і митців , присвячені  знаковим подіям української національно-визвольної революції  в період з  листопада 2013-го до лютого  2014   року . Видання  ілюстроване близько 200-ми  світлинами. Альманах є однією з найперших спроб якнайповніше висвітлити,осягнути, осмислити історичні, філософські й культурні аспекти та проблематику революційних днів.
Чотири місяці клопіткої роботи, збору  інформації, аналізу  та упорядкування матеріалу було витрачено задля  того, щоб  світ побачив масштабний  мистецький  альманах авторства  Антіна  Мухарського. У  створенні  видання  було задіяно чимало громадських діячів, публічних людей, журналістів, письменників, поетів та художників. До  створення книги свою руку  доклали Ірена Карпа, Юрій Андрухович, Тарас  Возняк, Лесь Подерв’янський, Мустафа  Наєм, Сегій Жадан, Оксана Забужко та  інші. Присутні  уважно слухали розповідь про статті  різних розділів видання, та найтрепетнішим  було  враження  від розділу ЯНГОЛИ МАЙДАНУ . Герої статті -   хлопці  студенти з Львова, які  брали участь у всіх подіях майдану  січня-лютого, рятували життя  побратимів і  з  ласки Божої вціліли  й  вижили. Один з хлопців сказав: «Якщо ми лишилися  живі – то в Бога на нас  інші  плани».

Таке не раз вже траплялося  в  нашій  історії, і все, про що читали в книжках, стало нашою щоденною реальністю. Кожен нинішній  день посилає нам  нові  випробування  - і кожен з нас має щодня  давати раду тим викликам, які роблять нас  сильнішими, якщо від них не  відвертатися і не ховати голову в пісок. І хоча боротьба  може бути тривкою і запеклою, головне – бути спокійним, зібраним і послідовним. Борімося – поборемо! Разом  до перемоги!  Слава   Україні!  Героям  слава!

Немає коментарів:

Дописати коментар