9 грудня 2014 р.

"ТРАДИЦІЇ - ЦЕ МОДНО"

КРАЄЗНАВЧИЙ  КАЛЕЙДОСКОП 

Працівники та  читачі нашої бібліотеки були активними учасниками краєзнавчого калейдоскопу.  В програмі заходу - атрибути народних звичаїв,  одягу,  традиційні  стави та напої.
Заввідділом обслуговування Галина Дереш в привітальному слові  розповіла     про  зимові свята  українців,   вшанування  покровительки жіночої долі - Катерини та   підготовку  до святкування  Андрія.  

Провідний бібліотекар - Леся Басник презентувала навчальні матеріали підготовлені працівниками туристичної галузі, відділів промоції, туристичних інформаційних центрів та  установ  культури  учасників  в рамках мікропроекту  №8  "Спільне  представлення туристичних, етнічних та  культурних особливостей Жидачівського району (Україна) та  Сяноцького повіту (Польща) на міжнародному туристичному  ринку"  який реалізується  на  Жидачівщині.




Усі  учасники свята  біля  "мікрофону" ділилися  спогадами  і  рецептами про  страви дитинства,
 котрі готували їхні батьки.





Презентації    і   дегустації     українських  страв і напоїв вплели  відчуття  особливої шани до  минувшини  і  створили  атмосферу урочистості   усіх таїнств  котрі  несуть зимові  свята.
Презентувалися  також  вітамінні  чаї з чорнобривців, кропу, калини, безсмертника, меліси,інших  трав.

Ідею приготування   оздоровчої суміші   з меду, лимону  та  імбиру  для воїнів АТО підтримали усі  присутні  і  готуються  розфасувати та передати  маленьким  корисним  подарунком  від Миколая  воїнам від Жидачівщини.

  

1 коментар:

  1. Щира вдячність тим, хто пропагує нове і цінує давнє, шанує наші націіональні традиції,і залучає до цього всіх бажаючих, хто вміє створити свято собі та подарувати його іншим. Краєзнавчий калейдоскоп під назвою "Традиції - це модно" в черговий раз підтвердив, що в Центральній бібліотеці Жидачівської РЦБС панує дух високої культури, духовності, любові до життя.

    ВідповістиВидалити