10 січня 2015 р.

Олег Ольжич - поет національного героїзму

  5 січня  з ініціативи керівництва Жидачівської РДА, за сприяння громадсько-політичного руху Організації Українських Націоналістів, у фойє сесійної зали районної ради, за участі керівників відділів, управлінь та районних служб, представників районної ради та громадськості району, відбулося відкриття виставки із вшанування 70-річчя загибелі у фашистському концтаборі українського поета-патріота, одного із лідерів українських націоналістів – Олега Ольжича.

Його поетичні і публіцистичні твори, наукові дослідження є актуальними і в наш час, адже для Олега Ольжича „найсвятішою справою” був „захист рідної землі”. Він робив все для того, щоб Україна стала вільною.
 У  залі  експонувалась пересувна виставка,  «Державу не твориться в будучині, Державу будується нині…» О. Ольжич (1907-1944)»,  що  була  вигтовлена   Правлінням та Дирекцією Фундації імені Олега Ольжича , яка висвітлює основні віхи його життя та діяльності, змагання за Україну й мученицьку смерть.

Експозицію  доповнювала  книжкова  виставка   "Поет національного героїзму"     


книжкова   виставка та  літературно-художня композиція про життя, творчу і наукову     спадщину Олега Ольжича  підготовлені  працівниками центральної районної  бібліотеки.
    Перед  присутніми  виступили директор РЦБС  -  Віра  Костирка
 та  провідний  бібліограф  -    Галина    Корнецька.

Немає коментарів:

Дописати коментар