25 травня 2016 р.

"НЕВТОМНИЙ ТРУДІВНИК УКРАЇНСЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ, КОЛЕКЦІОНЕР ЛЮДЕЙ" - зустріч у літературній вітальні з Михайлом Слабошпицьким.

            Усяка література має своїх видатних трудівників. Сьогодні у нас вдруге в гостях невтомний трудівник української літератури. Людина, яка здається, знає кожне Слово. Прозаїк, публіцист, літературний критик та громадський діяч, видавець - Михайло Федотович Слабошпицький. Та голова громадського об"єднання "Асоціації видавців та книгорозповсюджувачів Львівщини",  віце-президент Ліги меценатів, заслужений працівник культури п.Михайло Ватуляк.
 
             Михайло Слабошпицький починає свою розмову з найгостріших проблем сьогодення. Питання "зайвої" та "брехливої" інформації, яку ми щоденно отримуємо зараз стоїть особливо гостро, тому письменник радить приділяти особливу увагу джерелам, які ми використовуємо.
             Далі акцентує свою розповідь на подіях, які зараз відбуваються на Сході України. Розповідає про все дуже емоційно та відверто. Знайомить нас з книгами, які написав про сучасні події в Україні.
              Книга «Гамбіт надії» про Майдан  охоплює українські події від вранішнього сходу Майдану до теперішнього "заходу" гуманізму, з яким зіткнулася країна у зв'язку з подіями на Сході. Книжка «Велика війна 2014… Україна»  стала своєрідним її продовженням. 
Основними героями книги  є люди, які подолали страх, які вже не хочуть бути лузерами, які здатні вимагати дотримання законів і правил, як на міжнародній арені, так і у відносинах влади і народу.
       Призначення своєї книги Михайло Федотович вбачає у можливості для наступних поколінь дізнатися про ці події і зрозуміти їх причини та передумови. Його життя присвячене служінню українському народові, національній літературі та утвердженню високих ідеалів  моралі в нашій державі.      
         
          Під час заходу Прокопів О.М відзначила переможців Міжнародного конкурсу з української мови ім.Петра Яцика та подарувала їм книги сучасних авторів від видавництва "Ярославів вал".
            Своєю творчістю з гостями                 поділилися учні гімназії                          ім.О .Партицького - Соломія              Лемеха та Андрій Осколіп, які прочитали монолог з твору "Марія Башкирцева".
          





         Зі своїм баченням щодо  розвитку нашої держави керівник відділу культури і туризму Жидачівської РДА Тимофтевич З.Й наголосив, що наше  майбутнє - освідчена молодь.
           Михайло Ватуляк поділився своїми спостереженнями, щодо популяризації сучасної української книги, яка зараз переживає не найкращі часи. Він докладає дуже багато зусиль для розвитку української літератури.  
          Ведучі заходу Прокопів О.М та Янклевич Л.П подякували гостям за спілкування та відвертість, побажали всім плідних творчих злетів та втілення мрій. А на завершення Марія Гнатів подарувала  українську пісню.








Немає коментарів:

Дописати коментар