26 грудня 2016 р.

«Різдво у серці»

 Скоро Різдво… Багато століть тому, у небесах спалахнула Вифлеємська зоря, що віщувала прихід у світ любові, чистоти, віри й надії. Щороку відблиск цієї зірки запалює в будинках різдвяні свічі і в чистому голосі молитви, що летить угору, прозорий дзвін будить в наших серцях віру у добро та любов .
  Свято Різдва Христового займає велике місце в житті всього світу. На всій земній кулі, де тільки проповідується ім’я Христа, святкується цей великий день, і з кожним роком, при кожному повторенні цього свята воно приносить із собою свіжий струмінь любові і світла. У кожному домі, в кожній сім’ї щорічно йдуть приготування до цього дня, діти чекають його з радісним нетерпінням, батьки з любов’ю думають про майбутню радість для дітей, думка про святкову ялинку наповнює усі серця. Однак не слід забувати, що Різдво — це передусім священний, божественний день, який шанують на згадку про ту нескінченну любов, що не пожаліла Сина Свого для порятунку роду людського. І кожна людина повинна знайти це Різдво у своєму серці.
   Саме про це йшлося на засіданні поетичної світлиці"Мелодія слова", яке відбулося у неділю 25 грудня. Читаючи свої вірші учасники світлиці дарували один одному теплоту своїх сердець, любов, душевний спокій та святкову атмосферу. Згадували також , яке Різдво було у дитинстві.

  Говорили  проте, що кожна людина повинна розрізняти добро i зло, правду i неправду, тимчасове й вiчне, знати, для чого вона живе на цьому свiтi. Багатьом здається, що вони це знають. Але, спостерiгаючи за суспільним життям,  переконуємося, що люди поступово втрачають вiдчуття рiзницi мiж добром i злом. Вони насолоджуються грiхом i думають, що чинять добре; живуть неправдою i вважають, що iнакше не можна прожити в цьому свiтi.
А насправді є речі, які значно важливівші від матеріального. Це дух людини.

  Приємною несподіванкою став дебют молодого поета-аматора Михайла Марківа, який вражає своєю наполегливістю, любов"ю до всіх, своєю силою волі.Адже попри свою хворобу хлопець прекрасно малює, пише вірші, і навіть старається десь працювати.

















Тепле, щире і душевне спілкувння... Напевне це і є щастя



      Тому нехай кожен із нас частіше зазирає у своє серце і прислухається до того, що воно підказує. Нехай кожен відчує Ісуса Христа, відчує його своїм серцем і полюбить Його усім серцем своїм. «Радісно увійди у внутрішню свою скарбницю і ти побачиш скарбницю небесну, – бо в них один вхід.






















 Щиро дякуємо всім учасникам "Мелодії слова" за те що вони є, за те, що дарують нам  свої нові чудові поезії, за те що підтримують вогник поетичної світлиці поетів-аматорів Жидачівщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар