4 липня 2017 р.

Жити за Основним Законом України


« Жити за Основним Законом України»   - під такою назвою на черговім засіданні членів УТОС працівники бібліотеки провели інформаційно - пізнавальну годину.

   






 Про Конституцію України як найвищий правовий акт нашої держави розповів вчитель історії Жидачівської ЗОШ №2 – Приходько Петро Юрієвич. Він заглибився у найдавнішу історію нашої держави, у ту частину історії, яка подарувала нам першу Конституцію України – це Конституція Пилипа Орлика і до сьогодення. Він зазначив, що «Уклад, прав і вольностей…» Орлика започаткував історію європейської демократії. Детально зупинився на подальших Конституціях, якими керувалася наша держава. На закінчення свого історичного екскурсу детально розповів про Конституцію 1996 року, яка стала першою

Конституцією незалежної України і продовженням багатовікових конституційно - правових традицій українського народу.
    Бібліографічний огляд «Конституція України – найвищий правовий акт нашої держави» провела бібліограф ЦРБ  - Г. В. Корнецька, яка розповіла про літературу , що розкрила сутність Конституцій та правових документів, які були прийняті в Україні.
     Державницький, національний і демократичний поступ ще нікому не давався так легко й наше спільне завдання  - щодня своєю працею й своїми правовими вчинками робити все, щоб Конституція відображала не лише ідеальний , бажаний стан української державності, але й  стала нормою життя для кожного свідомого громадянина.
      Треба набратися терпіння та віри у те , що наступні покоління будуть жити у зовсім іншій державі , яку з гордістю можна буде назвати розвинутою конституційною державою.


Немає коментарів:

Дописати коментар