28 вересня 2017 р.

ЦЕЙ ДИВОСВІТ – БІБЛІОТЕКА

Премудросте земна, бібліотеко!
Віват тобі, хранителько свята!
До тебе йдуть і зблизька, і здалека,
Щоб почерпнуть від тебе лиш добра.

  Свято бібліотек – це, передовсім, свято книги, великдень нашого духу, що починається із Сковороди та Котляревського, духу, що вийшов із «Кобзаря» Шевченка, через святий собор Гончара і чорну голгофу Стуса, катівні Теліги і душевний біль Ліни Костенко.
   Сьогодні наша бібліотека – це і центр відпочинку, духовності, це плідна праця в літературній вітальні, в якій побували світочі українського духу – письменники, поети, музиканти і художники, науковці і просто – цікаві особистості . Та найбільше чим пишається бібліотека нині – це нашим читачем. Бо в центрі уваги бібліотекаря завжди був, є і буде користувач.
    Сьогодні бібліотекарі побували в гостях у Жидачівському ліцеї . Приємно було бачити зацікавлені обличчя учнівської молоді, які слухали презентацію про найбільші бібліотеки світу, про пам"ятники книзі. Працівники розповіли про Жидачівську бібліотеку та послуги, які надаються користувачам. 




Маємо надію, що ця молодь обов"язково прийде до нашого "храму духовності", адже -це майбутнє нашої країни, яка повинна мати культурних та духовно-розвинених громадян.


  

  Хочеться сьогодні привітати всіх наших користувачів, друзів-партнерів , колег з Всеукраїнським днем бібліотек.


Немає коментарів:

Дописати коментар