29 вересня 2017 р.

Сльоза зорі над Україною

   9 вересня   2017 року Центральна районна бібліотека для членів УТОС провела годину історичного календаря : «Сльоза зорі над Україною», присвячена 100-річчю Української революції 1917-1921рр.     
 Про українську революцію як один із найважливіших і найскладніших періодів в історії українського народу ХХ століття, етапи революції, про її уроки та прорахунки  розповіла бібліограф ЦРБ  - Галина Корнецька.     
«Досвід самостійної соборної України відіграв вирішальну роль у подальшій визвольній боротьбі українців. Здобутки революції та причини її поразки мають стати важливим уроком для сучасної України. Сьогодні як і сто років тому, Україна захищає свою незалежність від російського агресора. У цій війні слід пам'ятати  до чого призводить розбрат і не допустити тих трагічних прорахунків, які призвели до поразки Української революції 1917-1921 років, а головним з них були внутрішні незгоди в умовах зовнішньої агресії, - зазначила у своєму виступі зав. відділом ІБВ – Марія Мадараш.  
На закінчення бесіду-портрет  : « Я хочу жити , щоб працювати, страждати і боротися»  про діяльність М. Грушевського як складову Української революції провів вчитель історії Жидачівської ЗОШ №2 – Петро Юрієвич Приходько.

Немає коментарів:

Дописати коментар