27 жовтня 2017 р.

«Славою овіяні»

27.10. Працівники Жидачівської центральної районної бібліотеки провели годину історичної правди присвячену 75-річчю УПА та Дню захисника Вітчизни для членів УТОС. 
«Історія УПА золотими літерами вписана в історію України.  14 жовтня 1942 року назавжди ввійшло в історію як день створення української повстанської армії, яка немає аналогів у світовій історії, армії, яка в продовж більше як 10 років вела нерівну героїчну боротьбу з ворогом, який переважав її в десятки чи в сотні разів, армії, яка вкрила себе невмирущою славою в боротьбі за створення Української незалежної держави», -  таки словами розпочав свою розповідь вчитель історії П. Ю. Приходько, який зупинився на історії створення УПА. 
    Про повстанську звитягу на Жидачівщині розповіла зав. відділом ІБВ  - М. Ф. Мадараш. Вона зупинилася на основних історичних  боях, де базувалися основні війська , осередки УПА та легендарних особистостях , членів УПА, що жертовно віддали своє життя за Україну.
 Бібліограф Г.  Корнецька, розповідаючи про День захисника Вітчизни, презентувала  два бібліографічні видання : «Новітні герої Жидачівщини» та  «Світлини пам’яті новітніх героїв на Жидачівщині».

Немає коментарів:

Дописати коментар