21 березня 2018 р.

Не плач. Життя Прекрасне.

      
21 березня  - Всесвітнй день поезії в Жидачеві був відзначений зібранням чисельних прихильників поетичного слова, самих поетів аматорів на засіданні поетичного об'єднання "Мелодія слова"

Час проведений у щирому спілкуванні переніс наголос стрімкого ритму життя у площину вічних цінностей, світлих і позитивних по своїй суті.      
Ведучі - членкиня "Союзу українок" - Віра Янклевич та бібліотекар Надія Прокопів  майстерно вели розмову про історію життя гості засідання, нашої землячки  - Ляни Брич (Італія). Відчуття реальної присутності гості  забезпечив скайп зв'язок, читання її поезії та прози. 

Для усіх зацікавлених поезією Ляни Брич - "Веселка Дністрова" поетична сторінка районного часопису "Новий час" від 22 березня 2018 року (№12). 

Творчий обмін новинками в традиції поетів-амотрів. Свої вірші читали Наталя Тріщ, Валентина Матвіїв, Алла Козовіта, Лідія Татчин. Прозвучали й вірші членкині клубу Світлани Крпусенко з поетичної збірки "Життєве коло".





Зачаруванням став перегляд художніх робіт Ляни Брич.

Гостя -  випускниця Львівського училища прикладного мистецтва через роки відчула поклик кольорів. В розповіді про своє невідворотне кличне відчуття творити Ляна згадала майстерність викладацького складу училища та знання які отримала в роки студентства.  










Презентація художніх робіт відбувалась з коментарями їх автора. Зачаровували і етюди в різних техніках, і портрети, і сюжетні картини з філософським змістом.


Майстриня писанкарка - Галина Василишин-Тимофтевич передала в подарунок мисткині Ляні подарунок до Великодня - писанку з символами сили - дубовими листочками. 
На завершення усіх об'єднала українська мелодія - попурі з пісень Володимира Івасюка у виконанні Світлани Голодбородько.




Немає коментарів:

Дописати коментар