27 квітня 2018 р.

Гірчить Чорнобиль крізь роки




27 квітня 2018 року працівники центральної бібліотеки провели інформційно-пізнавальну годину для членів товариства УТОС. Тема заходу «Невже Чорнобиль назавжди? Де вихід?».
Епіграфом заходу стали слова Б. Бріна «Немов війну ми згадуєм той день. Немов чуму, що поповзла землею». Розповідь працівників бібліотеки велася  про усвідомлення глобальності Чорнобильської катастрофи та огляд  сучасних заходів з вирішення наслідків  аварії, які  мають вплив на сьогодення  і нині.  Стан довкілля і загальний рівень захворюваності мешканців  країни і зараз є відчутним під впливом радіації. Пам’ять про помилки необдуманого використання мирного атому та техногенні наслідки аварії   не має минулого часу, лиш тривожне сьогодення і невідоме майбутнє. У розповіді  згадувались основні публікації в періодиці, окремих виданнях, інтернет-сторінках, наукові  дослідження останнього часу.  
Члени  товариства УТОС  згадували  події власного життя та життя  знайомих з часу 32 річної давності, обговорювали нинішні загрози забруднення середовища, необдумливим використанням гербіцидів  у  веденні сільського господарства, обробітку землі. Узагальнення інформаційно-пізнавальної години  - «Будьмо розумними дітьми Землі».  

Немає коментарів:

Дописати коментар