4 квітня 2018 р.

«Незгасима зоря О. Гончара»

  

 
    3 квітня працівники Жидачівської ЦРБ вшанували 100-річчя Олеся Гончара, славетного майстра слова провівши літературний портрет: «Незгасима зоря О. Гончара» .
    Саме сьогодні  вся Україна відзначає ювілей Великого українця, людини світу і чарівного Дніпра, совісті і світоча української нації, пейзажиста, лірика, письменника і публіциста, критика, громадського та державного діяча, етика та літературознавця, борця за мир і людські права, академіка, секретаря правління Спілки письменників, голови Українського державного комітету захисту миру, члена Всесвітньої Ради Миру, депутата Верховної Ради, Героя України…

  Вчитель української мови та літератури Жидачівської гімназії ім. Партицького – О. М. Прокопів розповіла про життя та творчість Олеся Гончара, як  видатного письменника, чиї твори вже сьогодні заслужено вважаються класикою української літератури. Ольга Мирославівна зупинилася на  добре знаних  його художніх творах – від прославлених "Прапороносців" до книги-спогаду "Далекі вогнища". Зазначила, що відома і його багатогранна злободенна публіцистика, яка ввібрала в себе думки про українське духовне відродження, про видатні постаті нашої культури, про все, що хвилювало, тривожило його.  Костик Михайло Степанович  - вчитель словесник розповів для присутніх, про учнів їхньої гімназії  - Христину Балицьку та Юлію Купець, які в 1998 році брали участь в конкурсі робіт про О. Гончара «Бережіть собори наших душ» і зайняли І місце, приїхавши в Київ мали змогу почути з уст дружини Гончара  маловідомі факти з його життя.
На закінчення бібліотекарі презентували книжково-ілюстративну виставку-сюжет, яка цитатно розкрила творчість Олеся Гончара.





Немає коментарів:

Дописати коментар