31 серпня 2018 р.

Літописець українського народу


« Я щасливий , бо маю Божу поміч написати твори, про які мріяв, і знаю,що вони будуть значною допомогою в духовному житті мого народу, особливо в майбутньому»                                                                                       В. Барка
    
     Поет, прозаїк, публіцист українського зарубіжжя – Василь Барка. Жив Україною,творив для неї і не гасив надії на своє повернення в Україну. Творчість письменника – це правдиве дзеркало нашої справжньої історії.
    Бібліограф ЦРБ – Г. Корнецька для членів УТОС провела бібліографічний огляд літератури до 110 річниці від дня народження В. Барки «Літописець українського народу». Акцентувала свою увагу на основних і важливих творах, які стали відомі для читача після проголошення незалежності: «Жовтий князь», «Правда Кобзаря», «Рай», «Океан» та поезія, яка стала суцільним перекладом дійсності на мову серця… Перед присутніми були прочитані вірші в. Барки про Україну.
   Поет усе своє свідоме життя був і залишився українцем, незважаючи на те, на якій чужині і скільки часу він прожив. Понад 60 років шукав шлях до вітчизни, яку колись втратив не зі своєї волі. Але повернувся до неї лише своїми творами.

Немає коментарів:

Дописати коментар