19 листопада 2013 р.

УДОСКОНАЛЕННЮ НЕМАЄ МЕЖ

11-13 листопада Івано-Франківщина приймала делегацію із різних куточків України у складі 32 фахівців бібліотечної справи.  Візит організувала програма «Бібліоміст» з метою обміну досвідом і можливістю перейняти ефективні  та дієві ініціативи. Делегація відвідала понад 10 бібліотек області.
Свої позитивні враження привезла завідувач відділом обслуговування центральної бібліотеки Жидачівської РЦБС Галина Дереш. Крім вражаючого  досвіду роботи з впровадження нових бібліотечних послуг, ведення проектної діяльності вона привезла ще й свої  певні відкриття про Івано-Франківщину. За словами однієї із учасниць візиту із Донецької області   Франківська  земля пахне родиною, духовністю, щирістю, гостинністю та  непоказовим патріотизмом.
19 листопада Галина Богданівна презентувала   перед колегами центральної бібліотеки бібліотечну Івано-Франківщину,  продемонструвала  слайди, презентації, захоплено розповідала  про програми та  приємне розуміння громади  і  влади, що БІБЛІОТЕКИ  це  необхідність майбутнього. 




Теми, які розкрила  Галина  Дереш :
Досвід проекту Городенківської ЦРБ “Ти не одна – відтепер бібліотека з тобою”,    Проектна діяльність  Долинської центральної районної бібліотеки:

-          проект «Інтернет для незрячих та осіб з вадами зору» ,

-          Навчання бібліотечного персоналу на базі Інтернет-центру;

 інноваційні послуги Надвірнянської ЦБС

-          Проект «Туризм і бібліотеки»,

-          Співпраця з літераторами Надвірнянщини, літературною студією «Бистрінь»,

-          Веб-імідж бібліотеки у світовій інформаційній мережі.

Адвокаційна діяльність  центральної  бібліотеки Рожнятівської ЦБС та діяльність молодіжного творчого об’єднання “Пропелер”.


 Колеги зацікавлено сприйняли інформацію, звичайно якісь ідеї   ляжуть в основу плану діяльності наступного року.


Вразило те, що на Івано-Франківщині значно змінили імідж не тільки обласна, районні, але й багато сільських бібліотек. Це стосується як матеріального так і інформаційного забезпечення. Працюють вони справжньою командою, починаючи з ініціатив бібліотечних працівників і закінчуючи підтримкою влади. У формулі їхньої роботи немає «ділення», є тільки «множення» і «додавання». Це дає певний результат. Нам  є чому вчитися у сусідів. Такі  семінари-навчання , що організовує «Бібліоміст»  - можливість познайомитися, поспілкуватися,  запозичити і поділитися власним досвідом з бібліотечними фахівцями з усіх куточків України і ще  щось набагато більше – бачення завтрашнього дня ! 

Немає коментарів:

Дописати коментар