27 листопада 2013 р.

ГРОМАДСЬКІ ІНФОРМАЦІЙНІ ЦЕНТРИ на базі наших БІБЛІОТЕК

З жовтня 2013 року в центральній бібліотеці працює громадський інформаційний  центр з надання е-послуг, який був створений в рамках проекту «Громадські інформаційні центри у Львівській області" Проект співфінансується  Міністерством закордонних справ Республіки Польща у рамках програми «Підтримка демократії» Фундації Міжнародної Солідарності за сприяння Програми «Бібліоміст» та Регіонального тренінгового центру Львівської обласної універсальної наукової бібліотеки.

Партнери проекту  з Польщі  для покращення  якості  надання  послуг е-урядування передали для  п’ятьох найактивніших бібліотек  області комп’ютери. Серед кращих бібліотек  і центральна  бібліотека Жидачівської РЦБС.

 26 листопада 2013 року відбулася урочиста передача  комп’ютера для  громадського інформаційного центру  на  базі Жидачівської центральної бібліотеки. Зустрічали колег з  Польші працівники бібліотеки та керівник відділу  культури  і  туризму Жидачівської РДА – Зіновій Тимофтевич. 

Під  час зустрічі відбувся  конструктивний    діалог  про  поступальний  процес  розвитку та плідну  співпрацю сусідніх країн на рівні бюджетних  установ  та  неурядових організацій.



Від тепер користувачі бібліотеки мають додаткову можливість безкоштовного доступу до Інтернет-ресурсу через  потужний  сучасний  комп’ютер і  при потребі можуть скористатись  допомогою бібліотекаря для орієнтації  в електронних  послугах.


Центри  доступу до публічної  інформації  функціонують і при комп’ютерезованих бібліотеках-філіях працівники  яких   безперервно вчаться  надавати сучасні  послуги та  ефективно допомагати своїм користувачам.  Добрим орієнтиром та  помічником  в наданні е-послуг є «Путівник з електронного урядування» який підготувала  команда проекту «Громадські  інформаційні  центри у Львівській області»   та  створений    портал  мережі  ГІЦ.


Проект розпочато. В  планах – навчити орієнтуватися та користуватися   системою е-урядування  усіх бібліотекарів  району  та  активістів сільських громад. 

Немає коментарів:

Дописати коментар