26 травня 2017 р.

«Найкраща поема – те, що створене життям»

«Найкраща поема – те, що створене життям» - під такою назвою Жидачівська ЦРБ провела 26 травня 2017р.  інформаційно-літературний екскурс, присвячений 110 річниці від дня народження Ірини Вільде для членів УТОС.
Словами Ірини Вільде почала свій виступ зав. ІБВ Мадараш М.Ф.: «Щоб увійти в безсмертя, людина мусить скласти два екзамени: один перед сучасниками, другий – перед історією».
Присутні мали змогу познайомитися з цікавими та мало відомими фактами біографії, цієї непересічної людини, а саме з тією частиною життя, яку Дарина Макогон провила на теренах нашого краю – Ходорівщини.

м. Ходорів став притулком для родини Вільде два рази : перший раз, коли діда Дмитра Макогона звільнили зі школи в Станіславі за приналежність його до УВО; другий раз, коли гестапо розстріляли чоловіка Євгена Полотнюка. Неодноразово письменниця приїздила до Ходорова у школу, де у свій час жила І.Вільде зі своїми батьками і працювала. В школі , де жила письменниця відкрили історико-краєзнавчий музей, де особливу увагу відведено експозиції, присвяченій родині видатної письменниці. На закінчення бібліограф ЦРБ Корнецька Г.В. запрезентувала бібліографічний посібник «ЇЇ доля пов’язана з Ходоровом».

Немає коментарів:

Дописати коментар