31 травня 2017 р.

Мистецьке слово Галини Вдовиченко






Гостя літературної вітальні в останній день весни

Галина Вдовиченко















Зустріч з авторкою оптимістичної прози пройшла в форматі цікавого спілкування і свята. Вітальні пісні для гостей  виконували старша група зразкового вокального колективу центру творчості «Струмок» (керівник О.Дахній) 

Ведучі – Г.Дереш та О.Прокопів коротко розповіли про гостю, романи «Пів яблука», «Замок Гербуртів» (перша премія у номінації «романи» на конкурсі «Коронація слова — 2009», «Хто такий Ігор», «Бора», «Інші пів яблука», «Купальниця», «Маріупольський процес» (Гранд ювілейної «Гранд Коронації Слова» 2015р.) які  стали улюбленими серед наших читачів.

Щира і тепла розповідь пані Галини про героїв своїх творів – наших сучасників зачаровувала. Вони, прототипи героїв,  зустрічаються повсюди: і між давніми знайомими, і між невипадковими короткими зустрічами, і між подіями щоденного життя - запам’ятовуються історіями, окремими штрихами і вплітаються в долі героїв, іноді самі вимагають розвитку сюжету. 


Проза п. Галини не тільки цікава, а й пізнавальна. Особистість Іоана Пінзеля, закони життя вовків, переплетення часу навколо замку Гербуртів, відгомін часів Київської Русі, реалії життя простих людей по два боки фронту сучасної не визнаної війни - усе залишає свій слід після прочитання.
Пані Галина улюблена авторка і серед дітей. «Мишкові миші», «Ліга непарних шкарпеток», «36 і 6 котів» - добрі історії, які читають сучасні діти.

 
Учні гімназії (Крижанівська М.,Ліпницька В.,Оліник М.,Денис В.) декламували уривки творів Галини Вдовиченко.  

В літературні вітальні бібліотеки збираються зацікавлені відвідувачі. Вони мали можливість висловити свої враження від прочитаного, задати питання, висловити побажання. Цікавим було зауваження, що в кожні книзі є герой читаючий і згадка про книги, які мають вплив на його світогляд, уподобання. Так  разом  з книгою Галини Вдовиченко кожен може почерпнути ще вражень від шанованих авторкою книг. 


Вітання для Пані Галини прозвучало від Наталі Тріщ, особливо приємними буди спомини про їх подорож у складі великої команди літературного десанту на книжкову толоку у Слов’янськ та Краматорськ (організатор проекту – Л. Хомчак- незмінний організатор «Книжкової толоки» в Миколаєві).


Тема єднання  порозуміння мешканців різних територій України ще болюча, але відкритість, щирість і любов мають бути провідними у нашому спілкуванні на порозуміння. 


Наповнені настроєм, враженнями, книгами з автографами шанувальники художнього слова в очікуванні нових видань творів Галини Вдовиченко.

Дякуємо Галині Вдовиченко і усім присутнім за атмосферу життєстверджуючого добра.    


1 коментар:

  1. Молодці! Нових творчих зустрічей, які прокладають мости єднання з книжкою.

    ВідповістиВидалити