21 лютого 2018 р.

Жидачів - Новопсков: мередіани єднання




На «Дереві бажань»  мешканців Новопсковщини тепер і наші дзвіночки-побажання миру, міцної дружби, розбудови і процвітання! 

Програма  національних обмінів, що діє в рамках роботи Центру культурного менеджменту за фінансової підтримки Європейського Союзу та Національного фонду підтримки демократії (США) реалізована ГО «Стосується  кожного» сприяла налагодженню містків професійного та людського єднання бібліотекарів Новопсковщини (Луганська область) та Жидачівщини (Львівська область).
Візити професійного обміну  (серпень 2017 року/  лютий 2018 року ), атмосфера  відкритості  та  щирості мають спільне усвідомлення - між нами розуміння та спорідненість духу, а 1300км - просто відстань.  

Новопсковщина – земля людей привітних, талановитих, дієвих, заклопотаних та усміхнених.


Представляючи західні території країни ми мали зустрічі з представниками виконавчої влади та органів  місцевого самоврядування (Новопсковська районна рада, Новопсковська РДА, відділ культури РДА, керівництво Новопсковської ОТГ). Взаємне зацікавлення  про стан справ та шляхи подолання труднощів, доброзичливість сприяли особливому відчуттю спорідненості в нашому розвитку.



 Новопсков і район мають добре налагоджену культурну  структуру, ми мали нагоду ознайомитись з діяльністю оновленої районної бібліотеки для дорослих та для дітей, районного центру культури та дозвілля, школи мистецтв, краєзнавчого музею, іншими цікавими місцями серед яких історичні та сучасні пам’ятки.






Професійні інтереси стосувались обміну досвідом у виконанні  бібліотечної місії в сприянні задоволення найрізноманітніших потреб мешканців освітнього, інтелектуального, культурологічного, інформаційного, творчого  розвитку і, зрештою, пошук відповідей на усі питання сучасного життя з  застосуванням інтернет-технологій.  
«Бібліотека у сучасному форматі: професійні ідеї, сучасні проекти» - тема районного семінару на якому були представлені крос-презентації досягнень PR-команд бібліотекарів Новопсковської ЦБС у 2017році з висвітленням різносторонньої діяльності бібліотек, та презентація  зустрічей з письменниками і видавцями у «Літературній вітальні»  центральної бібліотеки  Жидачівської РЦБС.
Святковий театралізований  концерт приурочений відзначенню «Дню святого Валентина»  -  створював настрій захоплення театральними.  танцювальними, вокальними талантами мешканців новопсковчанського краю.

Щиру радість за успіхи колег відчувала команда Жидачівців під час відвідин Білолуцької селищної бібліотеки-філії, Можняківської та Заайдарівської сільських бібліотек-філій.
Тепло в приміщеннях, оновлено-красиво, людно, творчо, цікаво, розвитково.


Зачаровував майстерністю етнографічний колектив «Білолучанка»  і  рівень співпраці народних колективів, викладачів музичної школи, загалу мешканців, як результат – успішна реалізація проекту Міжнародною організацією з міграції (МОМ) «Підтримка згуртування та розвитку громад, що зазнали наслідків конфлікту на Донбасі» за фінансування Уряду Японії.

Талановиті люди талановиті в усьому –  їхні руки витворюють дива. Колеги ділилися секретами майстерності. 


Вдячність усім новим друзям з Новопсковщини, керівнику відділу культури Новопсковської РДА  Козловій Олені Василівні, колегам бібліотекарям, що працюють під керівництвом директора бібліотечної системи - Ірини Грачової, Оксані Бабкіній – керівнику ГО «Стосується кожного» за відчуття єднання і приналежності до народу єдиної країни Україна. 
Маємо мрії, наміри і впевненість в подальшій співпраці.
В порозумінні та дружбі подолаємо усі виклики сьогодення!

Немає коментарів:

Дописати коментар