27 лютого 2018 р.

Людина з янголом на плечах


     Україні доби  Незалежності дуже пощастило, що в неї був Блаженніший Любомир Гузар,якому 26 лютого виповнилося б 85 років.
     27 лютого  в приміщенні ЦРБ було  проведено годину духовності «Людина з янголом на плечах» на вшанування пам’яті предстоятеля  Української Греко-Католицької Церкви. Розпочався захід молитвою у виконанні вчителя музичної школи -  Світлани Стеблій.


Разом з ведучою присутні мали змогу пройтися життєвими дорогами людини, якій сідали на плечі голуби і променіли мир, спокій та любов. Під час заходу цитувалися слова єпископа, які стали для нас настановними і пророчими.
       
Для більш повного пізнання цієї непересічної особистості було переглянуто  відео - проповіді: «Як не зневіритися», та  «Останнє інтерв’ю   Любомира Гузара». Доповнив розповідь  про Блаженнішого Любомира о. Роман  з церкви  Воскресіння Господнього  м.Жидачева.

   
  На закінчення бібліотекар відділу обслуговування О.Медюх  презентувала книгу: «Учителю, іду за Тобою»,де вміщенні вибіркові проповіді, виголошені в неділі та свята літургійного року і з нвгоди важливих суспільних чи релігійних подій 2008 – 2016 р.р.
      
Дух Святий уподібнив нашого Блаженнішого Любомира до дивного і химерного Перебенді – Кобзаря наших днів. Ми вже відчуваємо, що його пісня не вмре і не загине. Він залишив нам наш сучасний новий національний український епос своєю мудрістю, своїм словом, навіть своїм гумором і дотепністю.


Немає коментарів:

Дописати коментар