20 лютого 2019 р.

А Сотня відлетіла в небеса



  
Дата з гірким присмаком. Сьогодні Україна відзначає День  пам’яті Небесної Сотні. П'ять років тому 18-20 лютого 2014 року на Майдані в Києві відбулася одна з найбільш трагічних подій в історії незалежності України.  5 років тому відбувся жорстокий розстріл активістів Революції Гідності. Під час зіткнень у центрі столиці загинули 73 мирних жителі та 11 силовиків. Будинок профспілок на Майдані згорів ущент, у Києві в ці дні зупинився рух метро. 20 лютого 2014 року силовики вбили найбільшу кількість учасників Революції гідності.





    По всій країні сьогодні відбувалися пам'ятні заходи. У нашій бібліотеці відбувся вечір реквієм приурочений пам’яті Героїв Небесної Сотні. Ми не маємо право забувати про тих людей, які віддали найдорожче - своє життя.
   З гіркотою у серці звучала поезія, яку читали учні Жидачівського НВК та учні Жидачівського опорного закладу, пісня у виконанні учасників Народного вокального ансамблю «Лілея» Жидачівського районного народного дому.

   Гідність та свобода для українців - це не просто слова. Для нашого народу - це сенс життя протягом усіх віків. Це боротьба за свою землю, за самостійність, за незалежність.
   Нехай палають свічки пам’яті про загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях.

Немає коментарів:

Дописати коментар