26 лютого 2019 р.

Відчиняю комірчину своєї душі


       Ось вже втретє тішить Жидачівців своїм візитом видатна письменниця, поетеса з Івано-Франківська, справжній художник слова. Слова, котре може розігнати зневіру та сум і розтопити кригу -Оксана Кузів. Всім відома авторка двох поетичних збірок та вже трьох прозових видань плідно несе своє слово між люди.  На сценах театрів проходять вистави за її творами, на поетичні твори покладена музика, Її вірші звучать на радіо та телепередачах, у соціальних мережах.         
  Пані Оксана постійно проводить зустрічі із своїми улюбленими читачами і сьогодні вона знову у Жидачівській бібліотеці. І це нас тішить.


       «Кожен, хто читав бодай один твір Оксани Кузів знає:кожне слово там міцне  доцільне. І можна зовсім не знати нічого про автора, але кожен віршований чи прозовий текст сам говорить за неї: сильна духом, життєствердна жінка, яка водночас така світла, тендітна й ніжна…»  
   Цього разу  вона приїхала до нас з новими надбаннями поетичною збіркою «Задивлена у небо» та новим романом «Собача любов»
      Емоційним моментом було читання уривку з роману про непросту жіночу долю, яку читала директор Жидачівського Народного дому Олександра Максимів.


    Вірші , які так схожі на молитви. Вони нуртують і болять… тисячі українців живуть віршами Оксани Кузів, бо вони промовляють , як народ, плачуть і усміхаються людськими вустами, а ще – надіються і вірять.. Душевно звучала поезія, яку читала сама авторка , директор і учні Жидачівської гімназії.
     На одному подиху присутні у залі  поринули у світ героїв романів та відчули дотик до душі завдяки поезії  разом з авторкою. У залі панувала любов, щирість, теплота, переживання.
  Вона – найбільша заповідь в Законі!
Усе минеться, все колись мине…
І дні життя збіжать, як дикі коні.

Ще поки маєш час – даруй Любов,
 Музичний сюрприз, як завжди, підготували для нашої гості зразковий вокальний ансамбль «Струмок» Жидачівського центру творчості(кер. Оксана Дахній).
  
             
 Дякуємо пані Оксані за таку  творчість.
 Своїми творами і  особистим прикладом сили-мужності в боротьбі за життя, тихим жіночим і материнським щастям вона доводить усім, хто втратив віру й надію, що усе можна змінити на краще.

  Зичимо міцного здоров'я, творчої снаги, ще більше книг і читачів. 



Немає коментарів:

Дописати коментар